Classic league

Classic League är vår egna “korpliga” som är öppen för alla kategorier av spelare.
Ett kompisgäng, arbetskamrater eller för dig som är bowlare sedan tidigare och som vill ha lite extra matchträning. 

Våren 2024 års serier har premiär 22-23 januari. Spelschema finnes på Bowlit!

OBS,Nu funkar bowlit.nu som länk istället för bowlit.se. Den senaste omgången kommer in under helgen v.18.

Vårsäsongens avslutning hålls måndagen den 20/5 18.00. Anmäl er i receptionen senast 15/5. Välkomna!

Laget består av 2 spelare plus eventuella reserver. Man spelar mellan 12-16 matcher/säsong beroende på antal lag i serien & man möter alla lag 2 gånger. Matcherna spelas i 2-manna lag över 3 serier och går till såhär:

Serie 1: Du & din medspelare möter vars en motståndare i matchspel om 1 serie. Var vinnare belönas med 2 poäng.

Serie 2: Du & din medspelare skiftar och möter den andra motståndaren i 1 serie matchspel, värt 2p / vinst.

Serie 3: Nu spelar du & din medspelare tillsammans, er slagning i serie 3 mot era motståndares. Vinnarna får 2 poäng. Det lag med högst totalslagning i matchen belönas med 2 poäng.

Totalt 12 poäng är det man spelar om i matchen & man tilldelas 3 poäng för vinst och 1 eller 2 poäng vid oavgjort beroende på vem som har högst totalslagning i matchen.

Vi har idag 4 divisioner där vi delar in lagen efter kapacitet för att få jämna och spännande matcher. 2st divisioner spelar på Måndagskvällen & 2st divisioner spelar på Tisdagskvällen.
Vi lottar nya serieprogram två gånger om året, där höstens serie lottas i början av augusti och vårens serie lottas i början av januari.
Var säsong avslutas med en gemensam fest med mat och bowling. Något som dragit närmare 100 personer vid var tillfälle och är väldigt uppskattat.

Anmälan till nästkommande säsong görs automatiskt men vill man hoppa av och inte spela nästa säsong ska det göras som senast 10 dagar efter avslutningsfesten.
Därefter är ert lags bokning bindande.

Anmälan är öppen för alla. Har ni frågor, tveka inte att kontakt oss!
Anmälan gör ni på: 0415-125 40 eller direkt i hallen.

Här är spelschemat för Classic League

Klicka er in på länken och välj Classic Bowl Hörby i menyn. Klicka sedan på “Liga”. Välj att hämta “Classic League H.2023” och sedan eran division ni spelar i och ni borde nu få upp eran tabell och erat spelschema.
Vill ni ha spelschemat utskrivet så löser vi det till er i hallen.

OLJEPROFIL 2023

De senaste åren har hysterin och diskussionerna kring oljeprofiler ökat lavinartat. Många har åsikter, få förstår komplexiteten och att göra alla nöjda är omöjligt. Det är för lätt, för svårt, för torr för mkt olja, för kort, för långt etc. Alla dessa omdömen om samma profil.

Jag ser inget positivt för någon med allt fokus som läggs på det. Hade hälften av all energi gått åt att träna lite extra, vårda sitt material och försöka hitta lösningar istället är jag övertygad om att alla både haft roligare och ökat sina resultat.

Pga allt detta kommer vi framöver inte ge någon information om vad det är för profil som ligger. Det kommer kanske vara olika, vi kanske snurrar på ett par olika profiler eller behåller det som varit. Fokusera på att ha roligt och lös problemen/möjligheterna banorna ger var gång.

Detta gäller tillsvidare.

// Simon